top of page

Ruang Tekuni Apartment

DDAP Architect

Ruang Tekuni, an oasis inside the urban peak of life.

Ruang Tekuni is a boutique apartment located in Seminyak Bali. Exclusively for young expats, this boutique apartment consists of 12 studios across two levels, and a penthouse for the owner. On the ground floor, there is a lobby, administration room, also maintenance and service room. Balconies circulate around and look over a central courtyard filled with Brazilian fern trees and a pool with trickling water.


Ruang Tekuni,都市尖峰生活內的一片綠洲

Ruang Tekuni 是位於巴峇島塞米亞克的精品公寓。 這間精品公寓專為年輕的外籍人士而設,包括兩層的 12 間單間公寓和一間供業主使用的頂層公寓。 底層設有大廳、行政室、維修服務室。 陽台環繞四周,俯瞰著一個種滿巴西蕨樹的中央庭院和一個流水的游泳池。

Designed by DDAP Architect, an architect studio based in Ubud Bali, the concept is to bring tropical rainforest on the apartment’s design. “We proposed the idea of a tropical rainforest by placing green and zen elements in the centre to create a sensory experience in terms of the visual and in the rustling of leaves in the trees and light breeze that blows on to the skin to present buildings that are in harmony with nature” says Dirgantara I Ketut, principal of DDAP Architect.


由位於巴峇島烏布的建築師工作室 DDAP Architect 設計,其概念是將熱帶雨林帶入公寓的設計中。 “我們提出了熱帶雨林的想法,將綠色和禪宗元素置於中心,以在視覺和樹葉沙沙作響以及吹在皮膚上的微風中創造一種感官體驗,以呈現建築物與自然和諧相處”,DDAP Architect 的負責人 Dirgantara I Ketut 說道。

The aim of this concept is to make a contemplation space, an oasis to hear the natural sound such as the sound of flowing water, leaves, and the blowing of cold air. It can be enjoyed by apartment users through small windows designed facing the courtyard. The courtyard is designed to combine the water, stone, trees, and light elements.On the second floor, there is a communal swimming pool and rooftop garden to enjoy the sunrise, watch the stars or enjoy the prevailing breeze. Greenery cascades throughout Ruang Tekuni to amplify the tropical feel.


這個概念的目的是創造一個沉思空間,一個可以聽到自然聲音的綠洲,比如流水聲、樹葉聲和冷空氣吹過的聲音。 公寓用戶可以通過面向庭院設計的小窗戶欣賞美景。 庭院的設計結合了水、石、樹、光元素。二樓設有公共游泳池和屋頂花園,可欣賞日出、觀賞星星或享受盛行的微風。 整個 Ruang Tekuni 綠意盎然,增添了熱帶風情。

The nature elements also expressed the use of selected wood materials in building and furniture inside to enhance the sense of calm and tropical feeling. Most of the material in this design using the reclaimed lumber and recycled roof which was carefully selected by the owner. Pitched terracotta-tile roofs are inspired by the traditional Balinese rice-barn roof shape and help to create more interior space.


自然元素還表達了在建築和家具中使用精選木材材料,以增強平靜感和熱帶風情。 本設計中的大部分材料使用了業主精心挑選的再生木材和再生屋頂。 傾斜的赤陶瓦屋頂的靈感來自傳統的巴峇島稻穀屋頂形狀,有助於創造更多的室內空間。

Terracotta blocks were applied for the façade screen, with the small openings in each block allowing light and air to filter through and giving intricate patterns to the building. The studios are rustic and comfortable with concrete pattern wall panels and recycled timber for the staircases and floors.


赤陶塊被用於立面幔,每塊上的小開口允許光線和空氣過濾,並為建築物提供複雜的圖案。 這些工作室質樸而舒適,配有混凝土圖案牆板和用於樓梯和地板的回收木材。