Urban Style 2

F2M Arquitectos

「Urban Style 2」位於布宜諾斯艾利斯的 Villa Urquiza,是一棟四層樓的住房,由六個兩房公寓組成。由於新的 Donado-Holmberg公園的開發,該社區仍保留著住宅特色,目前正在轉型和發展。

Located in Villa Urquiza, Buenos Aires, ‘Urban Style 2’ is a four-story housing building that consists of six two-room apartments. The neighborhood, which still retains its residential character, with a low and medium density fabric, is in the process of transformation and growth, due to the development of the new ‘Donado-Holmberg’ linear park.

該設計通過一系列設計來「消除」角落建築物的體積,這些設計響應通常歸因於此類圖的R2B1分區的限制。通過引入一系列不能計算TOF(總佔用率)的室外區域,建築物達到最大高度,並提供自然採光和令人愉悅的房間景觀。以這種方式,整個可建造區域可用建蓋房屋。

The design manages to ‘dematerialize’ the volume of the corner-building through a series of design operations that respond to the restrictions of the R2B1 zoning, usually attributed to this type of plots. The building reaches its maximum height by introducing a series of outdoor areas that do not compute for TOF (total occupancy factor) and provide natural lighting and pleasing views to the rooms. In this way, the entire buildable area is available for the resolution of the housing units.

在一層中,引入了「 L形」房屋類型,將其組合,堆疊和鏡像後,會生成一系列可供公寓居民使用的外部空間。在高樓層中,單元設計為雙拼房屋,通過空間的兩倍高度相互連接。

In the first levels, ‘L- shaped’ housing typologies are introduced, which when combined, stacked and mirrored, they generate a series of exterior spaces that can be used by the apartments’ residents. On the upper levels, the dwelling units are designed as duplexes, connecting to each other through the double height of the space.

除此之外,還有一個2米寬的開放區域在空間上連接建築物的陽台。

從外部觀看這棟建築,“混凝土箱”高出人行道4米,入口變得很有存在感。

In addition to this, a 2 meter wide open area spatially connects the terraces of the building.

Viewing the building from the outside, a ‘concrete box’ is elevated 4 meters above the pavement emphasizing the entrance.

關於立面設計,使用了三種基本材料:混凝土,木材和玻璃。結合了粗糙和光滑紋理的混凝土牆為建築提供了結構,同時也創造了有趣的美學效果。一系列折疊木板則用來過濾自然光並為臥室提供私密性。

Regarding the façade design, three essential materials are used: concrete, wood and glass. The concrete walls, that combine both rough and smooth textures, provide structure to construction, but also create an interesting aesthetic. A series of folding wooden panels are added, in order to filter natural lighting and provide privacy to the bedrooms.

由於從地板到天花板的滑動玻璃面板將起居室與陽台連接在一起,因此內部和外部的界限融為一體。庭院緊鄰樹梢,使居民與大自然更加接近。內部設計為寬敞中性的空間,與混凝土天花板和牆壁形成鮮明對比,使用白色牆壁和廚櫃以及淺色木地板,則讓自然光顯得突出。

The interior-exterior limits are fused, due to the large floor-to-ceiling sliding glass panels, which link the living room areas with the terraces. Placed right next to the treetops, these patios bring residents closer to nature. The interiors are designed as wide and neutral spaces, where natural light stands out through the use of white walls and kitchen cabinets, and the light wood floors, in contrast to the concrete ceilings and walls.

​專案圖紙

Project Information

名稱:Urban Style 2

地點:Echeverría 4502, City of Buenos Aires, Argentina

事務所:F2M Arquitectos

主持建築師:Hernán Feldmann / Néstor Feldmann

建成時間:2019 年

建築面積:650 m²

攝影:Fernando Schapochnik

The studio is always trying to reach innovative architectural designs that introduce new ways of living. There is a constant quest for the structural and material conception of the buildings in order to create singular interior spaces and urban situations for the future. Their work has been published in some of the most important and recognized architectural websites and magazines worldwide.

[TEAM20 Life 現長期徵稿]

如果你對建築設計有興趣、樂於分享內容,歡迎投稿給我們,並附上 300 字內的個人簡介與近照一張。文章若經採用將由 TEAM20 Life 編排,也會開設你的個人專欄喔!

投稿信箱:team20.xyz@gmail.com 

© 2020  TEAM20    Copyright©2020