Sambade House

spaceworkers®

基於場所的既定因素,干預措施的主要目標是創造當代藝術空間而又不打擾鄉村地區的和平。


Based on the genetic of the place, the intervention holds, as the main goal, the creation of a contemporary space without disturbing the peace of the countryside area.

矩形底部的量體已調整到地面,並進入綠色景觀。


A pure volume, with rectangular base, is adjusted to the ground and opens into the green landscape.

客戶希望得到的純淨度為計畫的新居民訂調了心情。

現在,這裡是完美平衡地面的梯田之一。

The volumetric purity, desired by the customer, sets the mood for the project and the new inhabitant of the place is, now, one of the terraced fields of the perfectly balanced ground.

因此,透過混凝土,純淨的,原始的,適應地面的,等待著歲月的流逝……反映生態反映了鄉村的生活。

Thus, the act of inhabiting unfolds through the volume of concrete, pure, raw, adjusted to the ground, just waiting to grow old as the days go by... reflecting the life of the countryside.

​專案圖紙

Project Information

Project Name:Sambade House

Location:Penafiel, Portugal

Architect Office:spaceworkers®

Completion Year:2014

Area: 1177m²

An architecture and design studio located in Paredes in northern Portugal, founded by the current creative directors Henrique Marques and Rui Dinis and by its financial director Carla Duarte.
The studio based its practice on the exploration and constant search of new paradigms of contemporary architecture in order to achieve a close relation between the form and emotions.
The work of the studio reflect the pragmatic vision with which they face the challenges, and the critical spirit that evaluate the context that surrounds them, appealing to the sensibility of its clients for a new way to face and perceive space in its sensorial dimension.

[TEAM20 Life 現長期徵稿]

如果你對建築設計有興趣、樂於分享內容,歡迎投稿給我們,並附上 300 字內的個人簡介與近照一張。文章若經採用將由 TEAM20 Life 編排,也會開設你的個人專欄喔!

投稿信箱:team20.xyz@gmail.com