Edgeland Residence

Berey Chen Studio, LP

Edgeland Residence is located on a rehabilitated brownfield site and is a modern re‐interpretation of one of the oldest housing typologies in North America, the Native American Pit House. The Pit House, typically sunken, takes advantage of the earth's mass to maintain thermal comfort throughout the year.


Edgeland Residence位於經過翻修的棕地上,是對北美最古老的住房類型之一美國原住民房屋的現代重新詮釋。坑屋通常下沉,它利用地球的質量來維持全年的熱舒適性。

Like this timeless dwelling, Edgeland's relationship to the landscape both in terms of approach as well as building performance involves an insulative green roof and a 7‐foot excavation‐ gaining benefits from the earth's mass to help it stay cooler in the summer and warmer in the winter.


就像這棟永恆的住宅一樣,Edgeland在景觀和建築性能方面與景觀的關係都涉及絕緣的綠色屋頂和7英尺高的開挖,這是從地球質量中獲得的收益,可幫助其在夏季保持涼爽並在冬季保持溫暖冬季。

Such an architectural setting presents an opportunity for maximum energy efficiency when combined with high performance systems such as the integrated hydronic HVAC system. The mechanical system combines: hydronic heating & cooling, geothermal heat exchange, phase‐change thermal heat storage and a green roof for maximum energy efficiency. The project also features a smart pool that provides an additional thermal mass that ties into the geothermal system.


當與高性能係統(例如集成式水力HVAC系統)結合使用時,這種體系結構設置為最大的能源效率提供了機會。機械系統結合了:水力加熱和冷卻,地熱熱交換,相變儲熱和綠色屋頂,以實現最大的能源效率。該項目還具有一個智能池,該池可提供與地熱系統相關的額外熱量。

This Project is about healing the land and ameliorating the scars of the site's industrial past.  The project raises awareness about a diminishing natural landscape and its finite resources by creating a balance between the surrounding industrial zone and the natural river residing on opposite side of the site.  Formerly a brown field area occupied by an oil pipeline, measures were taken to ensure the safety of surrounding people and vegetation as the pipe was excavated. Soil samples were taken and tested for contamination before any site work began. This process involved collaborations with the City of Austin and previous owners, Texaco. This helped surrounding residents learn more about their own properties as well as the condition of other nearby former industrial sites. Edgeland House has helped lead the way to the continued rehabilitation of the area, ultimately contributing to the long‐term improvement of the community.


該項目旨在修復土地並緩解該站點過去的工業痕跡。該項目通過在周圍工業區和位於場地對面的天然河流之間建立平衡,提高了人們對自然景觀及其有限資源日益減少的認識。以前是石油管道佔據的一個棕土地區,在採掘該管道時已採取措施以確保周圍人員和植被的安全。在開始任何現場工作之前,先採集土壤樣品並進行污染測試。此過程涉及與奧斯丁市和之前的所有者德士古公司的合作。這幫助周圍的居民更多地了解了自己的財產以及附近其他先前工業用地的狀況。 Edgeland House幫助引領了該地區的持續修復,最終為社區的長期發展做出了貢獻。

Edgeland's relationship to the landscape and the green mechanical system that sustains it are two of the most innovative aspects of the project. Buried below the earth’s surface with an insulative green roof, Edgeland House makes use of the earths thermal mass to maintain thermal comfort throughout the year. This gesture also aids in maximizing the efficiency of the hydronic heating and cooling system that is tied to: geothermal wells, and slab and ceiling loops. The efficiency of the hydronic system is further bolstered by the use of phase change materials built into the water tanks, which serve to neutralize loads on the heat pump. Additionally, the smart pool features a high-tech, chlorine-free water purification system that uses a diamond electrode plate to disinfect. Local products were used where possible and materials were chosen for performance and durability, reducing maintenance costs in the long run.


Edgeland與景觀的關係以及維持它的綠色機械系統是該項目最具創新性的兩個方面。 Edgeland House埋在地球表面以下,帶有隔熱的綠色屋頂,利用地球的熱量來維持全年的熱舒適感。此手勢還有助於最大程度地提高與以下設施有關的水力加熱和冷卻系統的效率:地熱井,樓板和天花板環。通過使用內置在水箱中的相變材料進一步增強了水力系統的效率,這些相變材料用於抵消熱泵上的負荷。此外,智能泳池還配備了高科技的無氯淨水系統,該系統使用金剛石電極板進行消毒。盡可能使用當地產品,並選擇具有性能和耐用性的材料,從長遠來看降低了維護成本。

Edgeland House will serve as a benchmark project both regionally and internationally as it redefines the single‐family house through its small footprint and integrated sustainable features.


Edgeland House將通過其較小的佔地面積和綜合的可持續發展特徵重新定義單戶住宅,將在區域和國際範圍內成為基準項目。

​專案圖紙

Project Information

Project Name: Edgeland Residence

Location: Austin, TX USA

Architect Office: Berey Chen Studio, LP

Area: 130.06m²

Completion Year:2012

Photographer: Paul Bardagjyå

Founded in 2001 by partners Thomas Bercy and Calvin Chen, Bercy Chen Studio LP is a vertically integrated real estate development, architecture, and construction firm based in Austin, Texas. Thomas is from Belgium and Calvin is from Taiwan by way of Australia; the partners’ European and Asian backgrounds form a philosophy of unique perspectives influenced by vernacular and historical precedents from around the world.

[TEAM20 Life 現長期徵稿]

如果你對建築設計有興趣、樂於分享內容,歡迎投稿給我們,並附上 300 字內的個人簡介與近照一張。文章若經採用將由 TEAM20 Life 編排,也會開設你的個人專欄喔!

投稿信箱:team20.xyz@gmail.com