Badari Residence

Cadence Architects

The Badari residence is a house designed on a typical tight knit urban plot measuring 2400sft.


Badari住宅是一棟在2400平方英尺的典型緊密都市區上設計的房屋。

The client requirement was further distinguished into two kinds of spaces.Spaces that needed to be personal and intimate verses spaces that needed to be congregational in nature which encouraged interaction amongst family and friends.


客戶需求被進一步區分為兩種空間:私人空間與集會空間,鼓勵家人和朋友之間的互動。

The building’s exterior and interiors was conceptualized as an assemblage of a series of episodes that seek ‘delight’ through architectural effects.


建築物的外部和內部概念化是一系列通過建築效果尋求“愉悅”觀感。

The Living room

The plan was organised around a double height space that forms the soul of the house. This space connects the living, dining, kitchen, prayer room and the exterior deck into a cohesive whole. The space is further animated with an internal balcony and a bridge overlooking it to establish connectivity with floor above. The fluidity in this space enables individual requirements to overlap with each other providing a cosy interactive space for the family. This space is rendered with an eclectic material palate, replete with colour and texture that seeks warmth and delight.


起居室

該計劃是圍繞構成房子靈魂的雙重高度空間進行的。這個空間將起居室,餐廳,廚房,祈禱室和外部甲板連接成一個緊密的整體。該空間還帶有一個內部陽台和一座俯瞰它的橋樑,以與上方的木板建立連接,進一步賦予了生氣。該空間的流動性使個人需求彼此重疊,從而為家庭提供了舒適的互動空間。特殊的材料構成這個空間,充滿了尋求溫暖和愉悅的色彩和質感。

The Façade

The bold façade was conceptualised as an assemblage of different parts that come together to form a whole. The master bedroom is sculpted to create a figural void and is materially draped in rough marble. This ephemeral marble screen, structurally hung from the ceiling is bound by an earthy terracotta frame with a void. A garden occupies this void. The green deck with its figural void negotiates the connection between the interiors of the house and street it overlooks. The slatted window screen further adds a syncopated rhythm to this formal organisation.


外立面

大膽的外觀被概念化為不同部分的組合,形成一個整體。主臥室經過雕刻,創造出​​一個人物形象的空隙,並用粗糙的大理石裝飾。這種短暫的大理石屏風從結構上懸掛在天花板上,並由帶有空隙的泥土陶土框架所束縛。花園佔據了這個空白。綠色的甲板上有虛無的空隙,使房子的內部與它所俯瞰的街道之間的聯繫更為緊密。條形窗紗進一步為增添了節奏感。

The Terrace

The terrace sequestered from the busy street is an area where the family entertains and unwinds. The home theatre room and the guest bedroom open into an open space with a Jacuzzi and open deck. The slatted roof and the raised green wall provide the required privacy to the space from the neighbours.


露台

從繁忙的街道隔離的露台是一個家庭娛樂和放鬆的區域。家庭影劇室和賓客臥室通向按摩浴缸和露天甲板的開放空間。板條屋頂和凸起的綠色牆壁為鄰居提供了所需的私密性。

​專案圖紙

Project Information

Project Name: Badari Residence

Location: Bangalore, Karnataka, India

Architect Office: Cadence Architects

Completion Year: 2019

Area:  511㎡

Photographer: Shamanth Patil

Cadence started as a collaborative architecture practice by architects Narendra, Vikram and Smaran in the year 2005. Having studied in the same school of architecture, they shared a common design philosophy and vision. Narendra Pirgal bringing invaluable perspective, business acumen and design expertise into the studio. Facilitating communication between the clients, team members, and consultants and ensuring design management and delivery . Vikram Rajashekhar brings technological insight and domain expertise into the architectural and interior design services at Cadence Architects. Directing all stages of design and construction processes across diverse project types and scales, , Smaran Mallesh has over 15 years of experience in architecture and interior design across diverse scales and typologies. Combining his academic experience of teaching at various schools in and around Bangalore, with his design work at the studio, Smaran facilitates the integration of the cadence ethos into the design and delivery process, with a focus on design dialogue and deliberations.

[TEAM20 Life 現長期徵稿]

如果你對建築設計有興趣、樂於分享內容,歡迎投稿給我們,並附上 300 字內的個人簡介與近照一張。文章若經採用將由 TEAM20 Life 編排,也會開設你的個人專欄喔!

投稿信箱:team20.xyz@gmail.com 

© 2020  TEAM20    Copyright©2020