top of page

COURTYARD HOUSE

Abin Design

The site is part of a developed housing community in the outskirts of Bangalore. The city has very pleasant weather, almost round-the-year, which we tried to bring into the home through natural light and ventilation. Its surroundings being rather unremarkable, the USP of the house needed to, thus, come from the house itself. Massing of the building was important and simplicity essential.


該地塊是班加羅爾郊區一個發達住房社區的一部分。這個城市幾乎一年四季的天氣非常宜人,我們試圖通過自然光線和通風進入家庭。它周圍的環境相當不起眼,因此,房子的獨特賣點需要來自房子本身。建築的集結是重要和簡單必不可少的。

A free-flow of spaces into one another and in-and-out of nature is the highlight of the house. Inside, the living spaces look across the water court to the large volume of the dining area and further to catch a glimpse of the master bedroom on the first floor. Indoor and outdoor spaces are seamlessly connected across greens and blues, through stone and glass and across different levels. One is always part of the house in its entirety as the edges of disparate spaces are subtly blurred. Amidst the lush green outdoors, this transparency among spaces, the multiple balconies and courtyards help one enjoy the beautiful Bangalore weather.


空間自由流動,相互流動,自然進出,是房子的亮點。裡面起居空間可以穿過水庭,可以觀望餐廳的大片面積,並進一步瞥見一樓的主臥室。室內和室外空間通過綠色和藍色、石頭和玻璃以及不同層次無縫連接。整體成為整個房子的一部分,因為不同的空間的邊緣是微妙的模糊。在鬱鬱蔥蔥的綠色戶外,這種空間的透明度,多個陽臺和庭院幫助人們享受美麗的班加羅爾天氣。

The design of the staircase evolved from the concept of connecting to the soil. The staircase springs from a solid granite base with steps carved into it while the rest of the flight complements it by virtue of its minimalistic design – a unique combination of solid and sleek – giving way to a truly contemporary stairway. This is set against a screen of slender vertical fins that continue to form the skylight above. The modern design and traditional stone, the rooted base and lofty flight make it quite a vivid combination. A bold red handrail and expressive sculptures add drama to the staircase. To the outsider, the view across the water body is enigmatic as the fins reveal ‘hit-and-miss’ glimpses of the inside, making one look twice!

We were thrilled to employ locally available Sadarahalli granite and have tried to use it in various finishes and combinations across the home.


樓梯的設計是從連接土壤的概念演變而來的。樓梯從堅固的花崗岩底座上彈起,台階刻在樓梯上,而其餘的樓梯則憑藉其簡約的設計(堅固和時尚的獨特組合)與現代樓梯相得益彰。這是針對一個細長的垂直的屏幕,繼續形成上面的天窗。現代設計與傳統石材、根基和高度的飛行使其相當生動的結合。大膽的紅色扶手和表現力的雕塑為樓梯增添了戲劇性。對外人說,水體對面的景色是神秘的,因為露出了"擊中和錯過"的內側一瞥,使人多看一眼!我們很高興能使用當地可用的薩達拉哈利花崗岩,並試圖使用它在各種飾面和組合在整個家庭。

Along with the antique door we have also used a delicately carved wooden pillar with fascinating proportions. It was fixed onto a carved granite base in an off-centre alignment in the dining room along the corridor. Along with the solid wood dining table and bench it lent warmth and character to the space while the modernity of transparent acrylic chairs and a larger than life wire-frame chandelier complemented traditional gestures.


除了古董門,我們還使用了雕刻精美的木柱,其比例令人著迷。它被固定在走廊沿線餐廳的離中心路線的雕刻花崗岩底座上。除了實木餐桌和長凳,它為空間提供了溫暖和個性,而透明丙烯酸椅子的現代性和大於生活上的鋼絲架吊燈補充了傳統的姿勢。

The interiors and furniture pieces were planned to be simple and fuss-free, looking effortless in its place. Black seamless mirrored units are combined with hand-carved wooden tables, sleek console tables with folk-inspired rugs, minimalistic sofas with graphic art printed cushions... The combination of these elements was designed especially for our client, given his background and lifestyle, to encompass an ideal balance of modernity and tradition.


內飾和傢俱作品計劃簡單無憂無慮,看起來毫不費力的地方。黑色無縫鏡面單元與手工雕刻的木桌相結合,時尚的控制台桌與民間風格的地毯,簡約的沙發與圖形藝術印刷墊…鑒於我們的客戶背景和生活方式,這些元素的組合是專為客戶設計的,旨在實現現代性和傳統的理想平衡。