Vanvaaso

Design Work Group

"Vanvaso" means to dwell within nature and the design bullseye's the name. Situated in Vav village of district Surat, Vanvaso is a place of refreshment away from the city, and into the countryside surrounded by lush green patches of woods and farmlands. Vanvaso provides a peaceful environment, unlike that offered by a thriving city like Surat. It is a retreat from the routine hustle, a second home, yet one that makes the liver feel more relaxed and 'at home'.


"萬瓦索"的意思是沉溺於大自然和設計核心的名字。萬瓦索位於蘇拉特區的瓦沃 村,是遠離城市的心曠神怡之地。該地位於鄉村,周圍環繞著鬱鬱蔥蔥的綠色樹林和農田。萬瓦索提供了一個和平的環境,不像蘇拉特這樣繁榮的城市所在的環境。這是一個從日常喧囂撤退的第二個家,但一個使居住者感覺更放鬆和更像『在家裡』。

The house has an urban touch to its exterior, with contemporary luxuries of the the modern day, yet it beautifully amalgamates the traditional spaces within. It comprises of typical Indian features like chowk, wall arts and murals, courtyards and connection to nature, an inseparable part of Indian architecture.


房子的外牆帶有城市風情,擁有現代的奢華,但它將內部的傳統空間完美地融合在一起。它包括典型的印度特色,如壁畫,壁畫,庭院和連接自然,印度建築不可分割的一部分。

On site, a path is developed that divided the dwelling from the farmland. The structure is placed at the south west corner of the plot, allowing for party lawn and landscaping at the front yard. This gives privacy and calm environment to the house. Mounds and trees along the entrance avenue veils the structure and adds curiosity and element of surprise as one moves ahead on the path.


在本案現場,開發了一條將住宅與農田分開的道路。該建築位於地塊的西南角,允許在前院進行草坪派對和美化。這為房子提供了隱私和平靜的環境。沿著入口大道的土堆和樹木會蒙上一層建築的面紗,並隨著路人在小路上前進而增加好奇心和驚喜元素。

The house is designed by dividing the regions based on nature of spaces, giving a gathering space in between for interaction along with public and private zones on either sides. This forms Indian massing as that of village structures surrounding a courtyard; thus attaining the crux of the design.


房子的設計是根據空間的性質劃分區域,在兩側的公共和私人區域之間提供一個交互的空間。這形成了印度的聚集,就像庭院周圍的村莊結構一樣:從而達到設計的關鍵所在。

A water body extension is added beyond the pool and into the gravels, giving the building and the landscape surrounding it a floating effect. Stone chips surround the water body and gives the effect of a dessert, thus the water body seems like an oasis. A meditation deck rests in this peaceful atmosphere.


水體延伸被添加到池外和礫石中,使建築物及其周圍的景觀具有浮動效果。石片包圍著水體,給人一種像是甜點的效果,因此水體就像一片綠洲。冥想甲板位於這種寧靜的氣氛中。

The front party lawn space is left open with few features like gazebo, sliding swings along with others. Landscape elements like bamboos, textured cladding, wall colours, lights and sound all add to the ambience and form of an Indian village space. The house thus turns into a home, with the little details creating a bigger picture, making the whole atmosphere much larger than the sum of its constituents."


前方草坪空間是開放的,幾乎沒有其他像涼亭,鞦韆等設施。景觀元素如竹子、岩石紋理、牆壁的顏色、燈光和聲音都增加了印度村莊空間的氛圍和形式。因此,這所房子變成了一個家,小細節創造了一個更大的場景,使整個氣氛比其單一元素的加總大得多。

​專案圖紙

Project Information

Project Name: Vanvaaso

Location: Vav, Surat, Gujarat (India)

Architect Office: Design Work Group

Lead Architect:Jitendra Sabalpara

Completion Year: 2015

Area:710m² 

Photographer:Ishita Sitawala

BELIEF

At DWG , we see architecture as a means. A means to enhance the personal experience.Whether it's a striking new build headquarters for an international client or a minimalist home , a project's starting point is always the client. We pride ourselves in our deligence and our humility.

We believe that clear , honest and frequent communications is the foundation of a successful project.We see sustainability as integral to the design of every building. With a team approach from the start ,we analyse the site and building concept as a whole system.We strive to create a building that works on every level and is uniquely designed to support your life, your work and your goals.

WHO WE ARE

In 2006 , three like-minded individuals came together to create something astonishing and unique and hence founded DWG. We are dedicated to creating projects with integrity , intelligence and flair.We have a team of young and experienced individuals including civil engineers,architects,urban designers and interior designers. We have developed and continue to build a talented practice that produces creative solutions.

As a team , DWG has vast experience in designing of residential bungalows (turn-key solutions) , apartments , commercials , industries and instituitional projects. Being urban designers we have also worked on large scale master planning and regeneration projects. These projects include residential master planning , town center development and industrial master planning.

"Strive to make it great, every single time" - DWG Team

[TEAM20 Life 現長期徵稿]

如果你對建築設計有興趣、樂於分享內容,歡迎投稿給我們,並附上 300 字內的個人簡介與近照一張。文章若經採用將由 TEAM20 Life 編排,也會開設你的個人專欄喔!

投稿信箱:team20.xyz@gmail.com