A Brockley Side

CAN

A rear side extension opens the back of this Victorian terrace house to it’s garden. A new glazed roof brings light deep into the plan. The floor throughout the rear of the house was lowered to provide additional head height and a consistent level with the new patio. The large pivot door allows unobstructed views of the garden, visually extending the space.


後側的延伸部分將這座維多利亞式排屋的背面打開,通向花園。 一個新的玻璃屋頂為專案帶來了光明。 整個房子後面的地板都降低了,以提供額外的頭部高度和與新露台一致的水平。 大旋轉門可以一覽無餘的花園景觀,在視覺上擴展了空間。

The exterior is imagined as three volumes each defined by a different material. The painted brick of the first floor sits on top of a striped timber cube with the smallest volume realised in ribbed render. The party wall is defined with white mosaic tiles and an oversized galvanised downpipe.


外部被想像成三個立方體,每個立方體都由不同的材料定義。 一樓的彩繪磚位於條紋木材立方體的頂部,最小的立方體是在條狀渲染中實現的。 派對牆由白色馬賽克瓷磚和超大鍍鋅落水管界定。

The tiles continue inside, defining a structural column and the plant shelf which extends from front to back. 


瓷磚繼續向內延伸,界定了一個結構柱和從前向後延伸的植物架。

The interior uses a paired back material palette; whitewashed douglas fir joinery sits on top of a seamless resin floor with an enamel splatterware worktop and full wall pink curtain bringing texture to the space.


內部採用成對的背材調色板; 粉刷過的花旗松細木工製品位於無縫樹脂地板的頂部,帶有搪瓷飛濺器皿檯面和全牆粉紅色窗簾,為空間帶來質感。

The use of douglas fir continues for the structural fins and window reveals in the side extension.


繼續使用花旗松用於結構翅片和側面延伸部分的窗戶。

The large open plan space has become the new heart of the home for the clients and their young family.

大型開放式空間已成為客戶及其年輕家庭的新家。

​專案圖紙

Project Information

Project Name: A Brockley Side

Location: London, UK

Architect Office: CAN

Lead Architect:Mat Barnes

Completion Year: 2019

Area:125m² 

Photographer:Jim Stephenson

CAN designs characterful homes, installations and workplaces that respond to their social and physical contexts, reflecting our clients’ unique personalities and interests.

We create idiosyncratic and striking projects, underwritten by cultural and historical research, and believe that architecture can and should make the city a more joyful, inclusive and inspiring place to live and work.

Mat Barnes RIBA ARB - Director
Prior to founding CAN, Mat was an Associate at Studio 54 Architecture where he was responsible for the award-winning Peabody infill housing projects delivered through the Small Projects Panel. He also delivered the complex Arlington Road housing scheme in Camden. He is a former member of STORE, a teaching and arts collective and has delivered lectures on CAN's work in Europe. He has been a guest critic at a number of universities including UCL and Westminster. He consolidated his various creative practices to form CAN in 2016.

[TEAM20 Life 現長期徵稿]

如果你對建築設計有興趣、樂於分享內容,歡迎投稿給我們,並附上 300 字內的個人簡介與近照一張。文章若經採用將由 TEAM20 Life 編排,也會開設你的個人專欄喔!

投稿信箱:team20.xyz@gmail.com