The hidden

Inly Studio

When privacy that matters, that why space was embraced

當隱私很重要時,這就是擁抱空間的原因

In addition of design a house located in the land of housing estate property in Chiangmai, Thailand. With the specific requirement of the owner that new settle, a sense of privacy is used as a tool to define a boundary and architecture language in this project.

此外,我們設計了一座位於泰國清邁的房產土地上的房子。 根據業主對新落成戶的具體要求,本案件以隱私感為工具定義界限和架構語言。

We forms the singularity of this project from the privacy that related directly with living quality follow the owner requirement, Area of all house define from double-wall skin, The primary white skin wall that embrace the whole space is set as fence for privacy and express to the street with this some symbolic element message but if we looking invert space,it no obvious wall line but show up how lively behind this fence wall .


我們從與生活質量直接相關的隱私中形成了這個案件的獨特性,遵循業主的要求,所有房屋的面積由雙牆表層定義,擁抱整個空間的原始白色表層牆被設置為隱私和表達的圍欄。這條帶有一些象徵性元素信息的街道,但如果我們看倒置空間,它沒有明顯的牆線,但在這堵圍牆後面顯示出多麼活潑。

In order to ensure flexibility in the first-floor living space show in transition and open plan system for serving the lively activity like kitchen living room and pool villa, Even though how emphatic wall frame the boundary system, but there are no separate of flow inside the house, The duplex level of the semi-living room is prepared for relaxing atmosphere, the intimacy of each function collecting by this design, that the reason for this house speaks in its own language.

為了確保一樓生活空間的靈活性,過渡和開放式系統為廚房客廳和泳池別墅等動態的活動提供服務,儘管界限體制多麼強調牆框,但內部沒有分離的流動。房子,半客廳的複式層為輕鬆的氛圍做好準備,這種設計收集了每個功能的親密關係,這就是這座房子用自己的語言說話的原因。

Upper floor function defined the rhythm of the void of the wall, Solid wall related the privacy, even though the opening wall was considerate to not disrupt privacy behind, and because offset line of the second wall boundary take a gap between this two, Natural light can make a nice temperature atmosphere and vertical garden can be a panoramic view for upper floor also.


上層功能定義了牆體空隙的韻律,實體牆關係到私密性,即使開敞的牆體考慮到不破壞後面的私密性,並且由於第二面牆邊界的偏移線在這兩者之間形成了一個間隙,自然光 可以營造出良好的溫度氛圍,垂直花園也可以成為上層的全景。

The essence of the white form was compound with home essence by trim the curve and add some wooden element in some part, it seems all building hidden behind the wall but at the same time, that the way of embrace itself of this house.

白色形式的精髓與家居精髓相融合,通過修剪曲線並在某些部分加入一些木質元素,似乎所有的建築都隱藏在牆後,但同時,這也是這座房子擁抱自己的方式。

​專案圖紙

Project Information

Project Name: The hidden

Location: Chiang Mai , Thailand

Architect Office: Inly Studio

Lead Architect:Pakorn yoodee

Completion Year: 2020

Area:400m² 

Photographer:Panoramic Studio

Inly Studio

[TEAM20 Life 現長期徵稿]

如果你對建築設計有興趣、樂於分享內容,歡迎投稿給我們,並附上 300 字內的個人簡介與近照一張。文章若經採用將由 TEAM20 Life 編排,也會開設你的個人專欄喔!

投稿信箱:team20.xyz@gmail.com